Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.12.2020

Steven Soderbergh over tevergeefse James Bond-onderhandelingen en meer

door Vertigo

Steven Soderbergh zat ooit samen met producente Barbara Broccoli om een James Bond-film te regisseren, maar daar kwam niets van in huis.

Volgens Soderbergh zaten hij en Broccoli niet op dezelfde golflengte. “We hadden enkele geweldige gesprekken, maar waren het niet eens over een aantal belangrijke zaken,” zegt hij in de podcast Happy Sad Confused.

Soderbergh gebruikte echter enkele van zijn ideeën voor een James Bond-film in zijn actiethriller Haywire. Zo hint de manier waarop hij het hoofdpersonage, Gina Carano’s spionne Mallory Kane, benaderde naar de manier waarop hij Bond zou hebben aangepakt.

Sowieso vindt Soderbergh dat Broccoli hem niet nodig heeft. “De James Bond-franchise doet het heel goed,” zegt hij. “Hopelijk vinden ze een manier om No Time to Die uit te brengen.”

Verder ontkent Soderbergh het gerucht dat hij ooit betrokken was bij een Fantastic Four-film. “Comics interesseerden mij niet als kind,” zegt hij.

“Ik ben geen snob, maar ik wil altijd een goede film afleveren,” vervolgt hij. “Ik ben niet in staat om iets te maken dat dichter bij een superheldenfilm aanleunt dan Ocean’s Eleven.”

Wat Ocean’s Eleven betreft, werd in 2000 bericht dat de broers Virgil en Turk Malloy (Casey Affleck en Scott Caan) oorspronkelijk zouden vertolkt worden door Luke en Owen Wilson. Toen zij afhaakten, werd overwogen om Joel en Ethan Coen te casten.

Dat herinnert Soderbergh zich niet meer, maar hij vindt het geen slecht idee. “Ik ben zeker dat George Clooney er iets mee te maken had omdat hij net met de Coens had samengewerkt aan O Brother, Where Art Thou!,” zegt de regisseur.

“Als een van ons het voorstel niet snel had afgeslagen, hadden de Coens het zeker en vast gedaan,” vervolgt hij. “Ik heb al slechtere castingsuggesties gehoord.”

Zo droomde Soderbergh ooit dat hij Crocodile Dundee-acteur Paul Hogan had gecast in Kafka. “Ik was die droom vergeten tot ik Kafka onlangs hermonteerde,” zegt Soderbergh. “Ik weet nog dat ik door de stress wakker werd met een witte plek haar in mijn baard.”

Bron: The Playlist