Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.08.2020

Steven Soderbergh openhartig over film- en tv-producties in coronatijden

door Vertigo

Steven Soderbergh herbegint binnenkort aan de opnames van zijn volgende film Kill Switch en is het hoofd van een comité dat moet bepalen hoe film- en tv-producties op een veilige manier kunnen worden hervat. Volgens Soderbergh is dat perfect doenbaar.

“We kunnen het komen en gaan van mensen op de set zodanig sturen dat iedereen veilig blijft,” zegt hij. “Verder moeten we enkel een oplossing vinden voor de financiële toeslag die daarbij komt kijken, wat volgens mij 15 tot 20 procent van het budget zal zijn.”

Soderbergh en zijn comité leggen momenteel de laatste hand aan een protocol om veilig weer aan de slag te gaan. “Ik heb er vrij veel vertrouwen in dat niemand zal ziek worden op het werk,” zegt hij.

“Als je toch ziek bent geworden, zal het gedurende de 12 of 14 uur zijn, waarin ik je gedrag niet kon bepalen,” vervolgt hij. “Het feit dat we niet weten wat mensen doen in hun vrije tijd, wordt een uitdaging.”

Volgens Soderbergh is de grootste uitdaging echter de nodige middelen bijeen krijgen om een set veilig te maken, zeker in financieel moeilijke tijden.

“Het is één ding om met één of twee projecten te beginnen en te zien hoe het loopt, maar sinds twee of drie weken geleden wordt er geijverd om heel wat producties tegelijkertijd te hervatten,” zegt hij.

In elk geval gaat Soderbergh zelf verslag uitbrengen van hoe het eraan toeging op de Kill Switch-set om zijn collega’s te tonen waar er mogelijk nog kan worden bijgestuurd.

Bron: IndieWire