Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.09.2020

Steven Soderbergh geïnspireerd door Black Lives Matter voor High Flying Bird-sequel

door Vertigo

Onlangs onthulde Steven Soderbergh dat hij in quarantaine aan een sequel op zijn sportdrama High Flying Bird werkte en ondertussen is het script af.

“Het wordt een heel krachtig en actuele film,” zegt Soderbergh. “Hij gaat opnieuw over sport, maar in een andere context. Toen ik het script las, vond ik dat we er onmiddelijk aan moesten beginnen.”

High Flying Bird gaat over een sportmakelaar (André Holland) die ervoor wil zorgen dat de basketbalspelers met wie hij samenwerkt geld blijven verdienen terwijl de NBA-competitie stilligt.

“André en ik waren altijd al geïnteresseerd in een sequel, maar door de coronacrisis en de Black Lives Matter-beweging werd het plots heel duidelijk hoeveel macht de spelers hebben,” zegt Soderbergh.

Hij verwijst naar de staking van de NBA-spelers nadat de Afro-Amerikaanse man Jacob Blake eind augustus werd neergeschoten door de politie in Kenosha, Wisconsin.

“Het was opwindend om de spelers hun macht te zien gebruiken om verandering teweeg te brengen en bewustzijn te creëren en niet om hun zakken te vullen,” zegt Soderbergh. “Ik wilde meer weten over de gesprekken die tot de staking hebben geleid.”

Bron: IndieWire