Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.12.2020

Steven Soderbergh begrijpt Warner Bros’ 2021-beslissing

door Vertigo

Steven Soderberghs nieuwe film Let Them All Talk is momenteel te zien op HBO Max en de regisseur heeft gereageerd op Warner Bros’ beslissing om al zijn 2021-films tegelijkertijd in de bioscoop en op de streamingdienst uit te brengen.

Soderbergh begrijpt dat het nieuws veel emotionele reacties uitlokt, maar vindt het zelf een logische beslissing. “Ik heb het economische aspect zo goed mogelijk bestudeerd en rond sommige feiten kan je gewoon niet heen,” zegt hij.

“Films hebben een houdbaarheidsdatum en zijn duur,” vervolgt hij. “Hun succes is afhankelijk van timing en de tijdsgeest. Warner Bros. heeft de keuze tussen een beetje geld verliezen of enorm veel geld verliezen.”

“Als studio moet je twaalf tot achttien maanden vooruit kijken. Het heeft geen zin om te investeren in de bioscoopsector, tenzij hij op volle toeren draait. In elk ander geval gooi je gewoon geld weg.”

De regisseur voegt er echter aan toe dat Warner Bros. het nieuws beter had kunnen communiceren. Anderzijds denkt hij dat het zich razendsnel zou verspreid hebben, van zodra één betrokken partij was ingelicht.

“Het was een heel jammere situatie,” zegt hij. “Ik weet uit ervaring dat mensen verandering kunnen aanvaarden, maar dat ze geen fan zijn van verrassingen.”

Bron: The Playlist