Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.11.2018

Steve McQueen openhartig over Kanye West-teleurstelling en Widows-verwachtingen

door Vertigo

Hoewel hij hem eerder nog verdedigde, heeft Steve McQueen toegegeven dat hij teleurgesteld is in Kanye West. De rapper uitte zich als een fan van Donald Trump en daar heeft de Widows-regisseur het moeilijk mee.

“Ik hou van Kanye,” zei McQueen. “Laat daar geen twijfel over bestaan. Ik ben het met bepaalde dingen niet eens, maar ik kan niet in zijn plaats spreken. Enerzijds stelt hij mij teleur, anderzijds zie ik hem graag. Het is soms lastig om aan te zien. Mensen gaan nu eenmaal door bepaalde periodes. eer kan ik er eigenlijk niet over zeggen.”

McQueen draaide Wests videoclip All Day/I Feel That en weet zijn muziek nog steeds te smaken. “Kanye’s reis is nog niet voorbij,” zei hij. “We zullen zien.”

Volgens de regisseur draait tegenwoordig alles rond politiek, maar toch denkt hij dat ook Trump-fans iets aan zijn nieuwe film Widows zullen hebben.

“Ik denk dat ze positief verrast kunnen zijn,” zei hij. “Persoonlijk hoop ik dat de film mensen minstens 50 seconden afleidt van hun telefoon. Als dat gebeurt, heb ik gewonnen. Ik kan als artiest niet meer hopen dan dat ze er achteraf even bij stilstaan.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: