Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.06.2020

Steve McQueen draagt Cannes-films op aan George Floyd en andere slachtoffers racisme

door Vertigo

Het filmfestival van Cannes heeft zijn officiële selectie onthuld, waaronder maar liefst twee nieuwe films van Steve McQueen: Lovers Rock en Mangrove.

“Ik draag beide films op aan George Floyd en alle andere slachtofferrs van racisme in de VS, het Verenigd Koninkrijk en overal elders,” reageert McQueen en voegt er het Caraïbisch gezegde ‘If you are the big tree, we are the small axe.‘ aan toe.

Lovers Rock en Mangrove maakten namelijk oorspronkelijk deel uit van een anthologiereeks genaamd Small Axe over de Caraïbische gemeenschap in Londen tijdens de jaren zestig, zeventig en tachtig. De serie werd echter opgesplitst in vijf films.

Lovers Rock is een fictiefilm over een jong koppel op een bluesfeestje in de eighties. Mangrove vertelt het waargebeurde verhaal van de Mangrove Nine, negen Britse zwarte betogers die in de seventies beschuldigd werden van een rel te veroorzaken.

De cast van Mangrove bestaat uit onder meer Black Panther-actrice Letitia Wright. Verder zou Star Wars-acteur John Boyega in één van de andere drie films – Alex Wheatle, Education en Red, White and Blue – meespelen. Alle vijf zullen te zien zijn op de BBC en Amazon Prime.

Bekijk de eerste blik op Lovers Rock en Mangrove hieronder:

Bron: The Playlist, Deadline