Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.06.2020

Sterren vragen Hollywood om politiegeweld en racisme niet langer aan te moedigen

door Vertigo

Ruim driehonderd zwarte artiesten hebben een open brief op de entertainmentnieuwssite Variety ondertekend waarin een oproep wordt gedaan aan Hollywood om zich te distantiëren van de politie en te investeren in de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

De brief werd opgesteld door Black Lives Matter-oprichters Patrisse Cullors en Melina Abdullah en door acteurs Tessa Thompson en Kendrick Sampson, die onlangs tijdens een betoging geslagen werd met een knuppel en beschoten met rubberen kogels.

Onder meer Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Michael B. Jordon, Danai Gurira, Billy Porter, Cynthia Erivo, Idris Elba, Issa Rae, Octavia Spencer en Viola Davis hebben de brief ondertekend.

“Hollywood heeft een aanzienlijke invloed op de cultuur en de politiek en kan die gebruiken om een betere wereld te schapen,” staat te lezen. “Toch moedigt het Hollywood van vroeger en nu politiegeweld en racisme aan.”

“De manier waarop Hollywood en de mainstream media hebben bijgedragen aan de weergave van zwarte mensen als criminelen, aan de verkeerde voorstelling van het rechtssysteem en aan de verheerlijking van politiecorruptie- en geweld heeft ernstige gevolgen gehad voor de zwarte bevolking.”

Bron: Variety