Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.11.2021

Stephen Sondheim heeft cameo in Lin-Manuel Miranda’s Tick, Tick… Boom!

door Vertigo

Regisseur Lin-Manuel Miranda heeft onthuld dat de onlangs overleden musicomponist Stephen Sondheim (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Into the Woods) een cameo heeft in Tick, Tick… Boom!.

De film is gebaseerd op de gelijknamige musical van en over Jonathan Larson (Rent), vertolkt door Andrew Garfield. Hij stelt op een gegeven moment zijn musical Superbia voor aan enkele collega’s en producenten en merkt tot zijn verbazing dat Sondheim (Bradley Whitford) aanwezig is.

Later krijgt Larson een voicemailbericht van Sondheim die hem aanmoedigt met de woorden: ‘Ik heb het gevoel dat je een mooie toekomst te wachten staat’. Het bericht werd oorspronkelijk ingesproken door Whitford, maar vervangen door een van de componist zelf.

Sondheim was namelijk niet tevreden met Whitfords tekst. “Je hebt me op een heel lieve en glansrijke manier weergegeven en daar ben ik dankbaar voor,” schreef hij volgens Miranda in een e-mail nadat hij de film had gezien.

“De voicemail aan Jon klinkt echter een beetje clichématig,” vervolgde hij. “Ik zou zoiets nooit zeggen. Kan ik de tekst alsjeblieft herschrijven? Ik zal hem opnemen als de acteur niet meer beschikbaar is.”

“Ik was niet van plan om een herwerking van het script door Stephen Sondheim af te slaan,” zegt Miranda en zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk zegt Sondheim aan Larson: “Je hebt eersteklas werk geleverd en Superbia heeft een toekomst, net als jij. Ik zal je later opbellen met een aantal bedenkingen, als dat oké is. Wees ondertussen trots op jezelf.”

Bron: IndieWire