Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.12.2015

Star Wars-countdown: Return of the Jedi

door Vertigo

In de laatste dagen voor de release van The Force Awakens blikt Team Vertigo terug op wat voorafging. Zes uiteenlopende stemmen over hun favoriete momenten uit de eerste Star Wars-episodes. Aan de beurt: medewerkster Eline Van Hooydonck!

Ik geef toe, ik ben niet gek op ruimtegevechten. De scènes uit Return of the Jedi waarin de rebellen tactisch beschrijven hoe ze het energieveld rond de Death Star zullen uitschakelen, hebben mij helemaal niet geboeid. Wat me des te meer prikkelde, waren onverwachte scènes die bij momenten mijn mond deden openvallen.

Neem nu Leia Organa. Immer en overal afgebeeld in een weinig verhullende gouden bikini, maar in deze zesde Star Wars-film toont ze dat ze meer is dan een mooi lijf. Ze redt Han Solo en maakt eigenhandig Jabba de Hutt af met de ketting waaraan ze vastzit. Qua girl power kan dat tellen.

Als kers op de taart wordt de klassieke I love you/I know-scène tussen Han en Leia uit The Empire Strikes Back in Return of the Jedi omgedraaid. Het eerste wat Leia doet als ze kalmpjes “I know” zegt? Twee Stormtroopers onschadelijk maken. Zoiets kan echt alleen in een Star Wars-film.

Mijn extra vermelding is voor de schattige Ewoks: een primitief ras dat C-3PO als een soort God ziet en daarenboven nog ongelooflijk knuffelbaar is! Meer heeft ondergetekende écht niet nodig om van een film te genieten.

Hier het favoriete Star Wars-moment van Jonas Bruyneel uit Episode I!
Hier het favoriete Star Wars-moment van Steven Tuffin uit Episode II!
Hier het favoriete Star Wars-moment van Jimmy Van der Velde uit Episode III!
Hier het favoriete Star Wars-moment van Anke Wauters uit Episode IV!
Hier het favoriete Star Wars-moment van Dominic Zehnder uit Episode V!

@Elinevanhooydon