Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.01.2022

Stapte Christopher Nolan over van Warner naar Universal door M. Night Shyamalan?

door Vertigo

Christopher Nolan brak onlangs na twintig jaar met Warner en sloeg de handen in elkaar met Universal voor zijn nieuwe film Oppenheimer. Nu blijkt dat M. Night Shyamalan, die samenwerkte met Universal aan onder meer Split en Old, daar mogelijk iets mee te maken had.

Shayamalan heeft onthuld dat hij Nolan tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe partner Universal aanbeval omdat de studio nog steeds toegewijd is aan originele films en bioscoopreleases. Nolan uitte eerder zijn ontevredenheid met Warners beslissing om zijn 2021-films in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen.

“We leven in een tijdperk, waarin iedereen ons probeert wijs te maken dat originele films en bioscopen met uitsterven bedreigd zijn, maar dat geloof ik helemaal niet,” zegt Shyamalan. “Universal heeft ingezet op beide en blijft dat ook doen. Dat is hun identiteit.”

“Hopelijk kunnen Jordan Peele, Chris, ik, iedereen anders die de overstap naar Universal maakt of andere studio’s bewijzen dat we allemaal frisse, originele ideeën op het grote scherm willen zien,” vervolgt hij.

Naast Oppenheimer worden ook de volgende films van Peele en Shyamalan, Nope en Knock at the Cabin, verdeeld door Universal. Peele ging ook met studio in zee voor Get Out en Us.

Bron: THR