Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.10.2014

Stany Crets maakt cast Lee & Cindy C. bekend

door Jimmy Van der Velde

Vlaams acteur en debuterend regisseur Stany Crets onthulde tijdens het praatprogramma Café Corsari op Eén de cast van zijn langspeelfilm Lee & Cindy C. Thuis-acteur Bert Verbeke en Crets’ partner Ann Van den Broeck zullen de titelpersonages spelen.

De bijrollen worden ingevuld door heel wat bekende namen:  Nathalie Meskens, Jaak Van Assche, Nico Sturm, Rik Verheye, Michael Vergauwen, Ruth Beeckmans, Brecht Callewaert, Jasmine Jaspers, Florian Avoux, Laurenz Hoorelbeke, Peter Van de Velde, Ron Cornet, Fleur Brusselmans, Maja van Honsté en Sébastien de Smet. Crets zelf plant een cameo in de film.

Over wat gaat Lee & Cindy C. precies? De regisseur beschrijft het als volgt: “het gaat over een jonge grungerocker die met zijn vrienden een garageband heeft, die op niet veel lijkt, maar hij kan wel goed zingen. En aan de andere kant Cindy C., een gerenommeerde schlagerzangeres die aan een comeback toe is. Door omstandigheden ontmoeten ze elkaar en ze herkennen een aantal dingen in elkaar.  En ze verbinden hun lot aan elkaar.  En de rest moet je volgend jaar in de zalen ontdekken.”

De opnames vinden plaats in en rond Mechelen en Waarloos. Over het genre van de film deed Crets nog mysterieus.

De film is ook nog op zoek naar een heleboel figuranten.

Bron: Cinevox

@TheJimeister