Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.03.2021

Speelde James Franco leentjebuur bij Nicolas Cage voor Spring Breakers-personage?

door Vertigo

Drie jaar geleden onthulde coscenarist en hoofdrolspeler Seth Rogen dat hij Nicolas Cage benaderde voor de rol van de slechterik in The Green Hornet. Cage wilde het personage, een Russische gangster, als een ‘blanke Bahamaan’ spelen, maar dat zag Rogen niet zitten.

Nu heeft Rogen meer details over zijn ontmoeting met Cage onthuld. Blijkbaar wilde Cage dat zijn personage een Caraïbisch accent had en speelde hij een scène waarbij de slechterik als onderdeel van een soort voodooritueel varkensbloed over Rogens personage uitgoot.

Uiteindelijk werd Christoph Waltz gecast als de slechterik in The Green Hornet, maar volgens Rogen kreeg zijn ontmoeting met Cage nog een staartje. Onlangs zaten de twee namelijk opnieuw samen.

Cage wilde weten of Rogen zijn idee voor de slechterik in The Green Hornet met zijn regelmatige tegenspeler James Franco had gedeeld. Volgens Cage stal Franco namelijk het idee voor zijn personage Alien in Harmony Korines Spring Breakers.

“Onze ontmoeting vond vlak voor de coronacrisis plaats,” zegt Rogen. “Nicolas Cage mocht me al niet en zal me dus nog steeds niet mogen.”

Bron: IndieWire