Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.03.2021

Stad Gent steunt plannen Film Fest Gent voor permanente bioscoop

door Vertigo

De ambitie van Film Fest Gent om in Gent een ‘Huis van de Cinema’ op te richten heeft van stad Gent de goedkeuring gekregen.

Het gaat om een bioscoopcomplex met drie zalen, waar elke dag films te zien zijn en allerlei evenementen kunnen doorgaan.

“In overleg met Vlaanderen willen we de droom van Film Fest Gent mee helpen realiseren,” schrijft Sami Souiguir, de Gentse schepen van Cultuur, in zijn pas goedgekeurde beleidsnota.

Volgens Marijke Vandebuerie, de managing director van Film Fest Gent, zullen in twee van de drie zalen dagelijks films vertoond worden.

“Het gaat om klassiekers maar ook alternatieve films die zelfs voor bioscopen als Sphinx en Studio Skoop commercieel niet interessant zijn,” zegt Vandebuerie in Het Nieuwsblad.

“De derde zaal is voor andere organisaties, terwijl het filmfestival ook nog een platte zaal wil voor andere filmgerelateerde activiteiten,” vervolgt ze.

Het project wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse overheid en daarna zal er naar een locatie voor het Huis van de Cinema gezocht worden.

Bron: De Morgen, Het Nieuwsblad

Lees meer over: