Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.03.2021

SPOILERALARM: Zack Snyder verklaart einde Justice League-director’s cut

door Vertigo

SPOILERALARM

Zack Snyder’s Justice League eindigt met een epiloog waarin Snyders plannen voor twee Justice League-sequels worden geteased.

Zo is er net als in Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice een droomscène met Batman (Ben Affleck) en een kwaadaardige Superman (Henry Cavill) in een postapocalyptisch landschap.

In een interview met het magazine Vanity Fair legt Snyder uit dat de slechterik Darkseid in de tweede Justice League-film naar de aarde zou gekomen zijn. Superman zou het tegen hem opnemen en aan Batman vragen om zijn geliefde Lois Lane (Amy Adams) te beschermen.

Darkseid zou de hulp krijgen van Lex Luthor (Jesse Eisenberg), die hem zou adviseren dat hij Superman kan verslaan door Lois uit te schakelen. Batman zou er niet in slagen om Lois te beschermen en Darkseid zou haar vermoorden.

Vervolgens zou Darkseid een verslagen Superman onder zijn controle krijgen met behulp van de Anti-Life Equation, een formule waarmee hij elk levend wezen kan hersenspoelen.

De gehersenspoelde Superman zou de wereld vernietigen en de dood van Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa) en vele anderen veroorzaken. Daarna zou Superman op zoek gaan naar Batman om de dood van Lois te wreken.

Zo zou het postapocalyptische landschap en het conflict tussen Batman en Superman uit de droomscènes in Batman v Superman: Dawn of Justice en Zack Snyder’s Justice League ontstaan.

In de threequel zou The Flash met behulp van Cyborg en de Mother Boxes, de voorwerpen waar slechterik Steppenwolf (Ciarán Hinds) in Justice League naar op zoek gaat, echter terug in de tijd reizen.

The Flash zou Batman waarschuwen dat hij zijn leven voor dat van Lois moet opofferen. Die scène was reeds te zien in Batman v Superman: Dawn of Justice.

Bijgevolg zou Batman zichzelf opofferen, waardoor Superman niet door Darkseid wordt gehersenspoeld. De slechterik zou in een episch gevecht verslagen worden door de Amazones, geleid door Wonder Woman, de inwoners van Atlantis, geleid door Aquaman, en de gewone mensen, geleid door Superman en The Flash.

Twintig jaar na de dood van Batman zouden Superman en Lois, die op het einde van Zack Snyder’s Justice League zwanger is, hun zoon meenemen naar de Batcave zodat hij de nieuwe Batman kan worden.

Verder zegt Snyder dat in de allerlaatste scène van zijn Justice Leaguedirector’s cut niet de superheld Martian Manhunter (Harry Lennix) maar Green Lantern zou opduiken.

Het zou echter niet om Ryan Reynolds’ Hal Jordan uit Green Lantern gaan, maar om John Stewart, een andere Green Lantern uit de comics en DC’s allereerste Afro-Amerikaanse superheld.

“We hebben een versie van de scène met Green Lantern gedraaid, maar Warner wilde niet dat ik hem gebruikte,” zegt Snyder. “De studio heeft namelijk zelf plannen voor John Stewart. Dus zijn we akkoord gegaan dat ik Martian Manhunter zou gebruiken.”

Bron: Vanity Fair

Lees meer over: