Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.01.2022

SPOILERALARM: Tom Holland openhartig over Spider-Man-toekomst

door Vertigo

SPOILERALARM

Tom Holland heeft in een gesprek met zijn Spider-Man: No Way Home-tegenspelers Andrew Garfield en Tobey Maguire onthuld dat hij niet weet of hij Spidey nog zal vertolken. Op het einde van No Way Home begint Peter Parker (Holland) een nieuw leven nadat de hele wereld is vergeten dat hij Spider-Man is.

Spider-Man: No Way Home was een heel bijzondere ervaring,” zegt Holland. “Enerzijds heb ik het gevoel dat dit een perfect moment zou zijn om er een punt achter te zetten en de volgende gelukkige jonge knul het pak te laten aantrekken.”

“Anderzijds hou ik van Spider-Man en ben ik niet klaar om afscheid te nemen van de rol,” vervolgt hij. “Als de tijd rijp is om te stoppen, zal ik het doen en trots zijn dat ik alles heb gedaan wat ik met het personage wilde verwezenlijken.”

Verder zegt Holland dat hij het vooruitzicht om met Garfield en Maguire samen te werken heel intimiderend vond. “We waren al ongeveer drie maanden bezig met de opnames voordat jullie erbij kwamen,” zegt hij.

“De dag waarop ‘de andere Spider-Men’ ons zouden vervoegen, stond aangeduid op mijn kalender,” vervolgt hij. “Hoe dichterbij hij kwam, hoe zenuwachtiger ik werd.”

Holland grapt dat hij zoals een echte Avenger versterking inriep van zijn tegenspelers Zendaya, met wie hij een relatie heeft, en Jacob Batalon, voor zijn eerste repetitie met Garfield en Maguire. “Ik vroeg Jacob en Zendaya om me te vergezellen en te steunen,” zegt Holland.

Bron: The Playlist, IndieWire

Lees meer over: