Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.04.2020

SPOILERALARM: Regisseur Netflix-actiehit Extraction met Chris Hemsworth openhartig over einde

door Vertigo

Spoileralarm

Op het einde van de Netflix-hit Extraction offert de huurling Tyler Rake (Chris Hemsworth) zich op om het leven van de jongen Ovi (Rudraksh Jaiswal) te redden.

In het laatste shot van de film wordt Ovi echter gadegeslagen door een mysterieuze figuur die Tyler zou kunnen zijn. Volgens regisseur Sam Hargrave was Tylers lot in het oorspronkelijke script niet dubbelzinnig.

“Mijn idee was dat hij de gebeurtenissen van de film niet zou overleven,” zegt hij. “Zijn verhaal was ten einde omdat hij iets had gevonden om voor te leven. Hij maakte een keuze en was in het reine met zowel zichzelf als zijn verleden.”

Hargrave draaide echter verschillende versies van het einde en liet het publiek tijdens de testvoorstellingen beslissen of Tyler zou omkomen of niet. “Veel mensen wilden dat hij bleef leven, sommigen niet,” zegt de regisseur. “Het ging bijna gelijk op.”

“We willen een zo breed mogelijk publiek aanspreken zonder de integriteit van het verhaal aan te tasten,” vervolgt hij en daarom koos hij bewust voor een dubbelzinnig einde.

“Het is een vrij goed compromis,” zegt hij. “Als je vindt dat Tylers verhaal ten einde was, kun je denken dat Ovi zich iets inbeeldt. Als je van Tyler houdt en een sequel wilt, kun je denken dat hij nog in leven is.”

Bron: IndieWire