Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.11.2020

SPOILERALARM: Lucasfilm reageert op hetze rond Baby Yoda’s ‘wreedaardige’ vraatzucht

door Vertigo

SPOILERALARM

The Mandalorian ligt onder vuur omdat de Child aka Baby Yoda in de recentste aflevering een aantal eieren van de Frog Lady, een kikkerachtig wezen, opeet. Zij wordt door de Mandalorian vervoerd naar een planeet waar haar man de eieren zal bevruchten.

Hoewel Baby Yoda’s vreemde eetgewoontes een terugkerend motief zijn in de serie en de Mandalorian hem herhaaldelijk berispt, zien sommigen het incident met de Frog Lady als respectloos en aanstootgevend tegenover moeders en vrouwen met een kinderwens.

Phil Szostak, de creative art manager van Lucasfilm, benadrukt echter in een tweet dat de eieren van de Frog Lady onbevrucht zijn, ‘net als de kippeneieren die velen onder ons graag eten’.

“Kippen zijn uiteraard geen zelfbewuste wezens en het idee dat de Child de eieren van de Frog Lady opeet is bewust onrustwekkend en humoristisch bedoeld,” vervolgt hij.

“Horrorfans weten dat onrustwekkende dingen sommigen doen lachen, anderen ongemakkelijk maken of beide reacties uitlokken. Dat hangt af van mens tot mens.”

https://twitter.com/PhilSzostak/status/1325915445774282752?s=20

Bron: /Film