Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.08.2021

SPOILERALARM: James Gunn over Suicide Squad-deleted scene en originele schurk

door Vertigo

SPOILERALARM

James Gunn heeft in de podcast Script Apart uitgelegd waarom kolonel Rick Flag (Joel Kinnaman) deel uitmaakte van het team dat tijdens de openingsscène van The Suicide Squad werd opgeofferd zoadat het tweede in zijn missie kon slagen.

Flag leek namelijk in David Ayers Suicide Squad op een goed blaadje te staan bij Suicide Squad-bazin Amanda Waller (Viola Davis). Het antwoord zit in een deleted scene.

“We hebben een flashback geknipt waarin Rick Flag met Amanda Wallers T-shirt lacht,” zegt Gunn. “Het was een lelijk T-shirt met verschillende kleuren en Flag zegt: ‘Het ziet eruit alsof een groep clowns je helemaal heeft ondergekakt.'”

Amanda Wallers assistent John Economos (Steve Agee) lachte hartelijk met de grap, maar Waller zelf niet. “Ze heeft een vernietigende blik in haar ogen en daarom maakte Flag deel uit van het eerste team,” zegt Gunn.

De scenarist-regisseur onthult ook dat het Suicide Squad het oorspronkelijk tegen Superman zou opnemen. Uiteindelijk koos hij echter de buitenaardse zeester Starro als tegenstander.

Gunn vond het namelijk een beter idee en zat met heel veel vragen rond Superman. “Speelt Henry Cavill hem nog in het DC-filmuniversum? Speelt The Suicide Squad zich daar eigenlijk wel in af?” zegt hij.

“Ik wilde me daar niet te veel mee bezighouden, maar gewoon een goed verhaal vertellen,” vervolgt hij en voegt eraan toe dat Starro een perfecte keuze was omdat hij zowel belachelijk als angstaanjagend is.

In een interview met de Singaporese tv-zender CNALifestyle werd Gunn gevraagd of hij een film zou willen maken waarin de Suicide Squad het opneemt tegen de Justice League, zoals geteased werd in de post-credits-scène van Ayers Suicide Squad.

“Daar heb ik nog niet over nagedacht, maar het is geen slecht idee,” zegt Gunn. “Ik zou er eerst moeten achterkomen wie er nu lid is van de Justice League, want ik heb geen idee.”

“Ik werk voor DC en de mensen vragen me hier voortdurend of Henry Cavill nog steeds Superman is,” vervolgt hij. “Ik zou het niet weten.”

Bron: /Film, /Film, ComingSoon

Lees meer over: