Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.12.2021

SPOILERALARM: Eternals-acteur was heel zenuwachtig voor korte cameo

door Vertigo

SPOILERALARM

Mahershala Ali maakte zijn MCU-intrede als Blade in een post credits-scène van Eternals, waarin hij Dane Whitman (Kit Harington) ontmoet. Hoewel hij niet in beeld komt en slechts één regel tekst heeft, was de acteur enorm zenuwachtig.

“Ik heb nog nooit meegespeeld in een project waarvoor de verwachtingen zo hoog zijn,” zegt Ali. “De mensen zijn vertrouwd met Blade en hebben er uitgesproken meningen over. Er komt duidelijk meer druk bij kijken en daar zal ik vrede mee nemen.”

Ali’s MCU-debuut liep alvast niet van een leien dakje. “Ik kon ’s nachts de slaap niet vatten omwille van één regel tekst,” zegt hij. “In een ideale situatie begin je namelijk pas te praten als je personage wanneer je op de set staat.”

“Ik haat de eerste draaidag van om het even welk project,” vervolgt hij. “Ik haat hoe ik klink en vind mezelf niet geloofwaardig. Dus probeer ik vertrouwd te worden met het personage en in dat opzicht was praten zonder te filmen een uitdaging.”

Uiteindelijk is Ali, die binnenkort in een Blade-solofilm zal te zien, echter dankbaar voor zijn Eternals-cameo. “Ik kreeg het gevoel dat de rol echt was en dat de bal aan het rollen ging,” zegt hij.

Bron: Collider

Lees meer over: