Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.10.2020

SPOILERALARM: Donald Trumps advocaat Rudy Giuliani reageert op bezwarende Borat 2-scène

door Vertigo

SPOILERALARM

Rudy Giuliani, advocaat van Donald Trump en voormalig burgemeester van New York, wordt in Borat Subsequent Moviefilm in zijn hemd gezet. Op een gegeven moment lijkt het namelijk alsof hij zichzelf betast terwijl hij wordt geinterviewd door Borats dochter (Maria Bakalova) die zich voordoet als een rechtse journaliste.

Bovendien raakt Giuliani haar verschillende keren aan en vraagt hij haar telefoonnummer en adres. Op het einde van de scène stormt Borat (Sacha Baron Cohen) de kamer binnen en roept hij dat zijn dochter maar vijftien jaar oud is. Bakalova is er zelf vierentwintig.

Volgens Giuliani was hij enkel zijn hemd in zijn broek aan het stoppen nadat hij zijn microfoon had verwijderd. “Ik heb mij op geen enkel moment, voor of na het interview, ongepast gedragen,” tweet hij. “Als Sacha Baron Cohen iets anders impliceert, is hij een leugenaar.”

Verder beweert Giuliani dat het om een afrekening gaat van het kamp van Joe Biden. Giuliani zou namelijk bewijsmateriaal hebben verzameld dat de Amerikaanse presidentskandidaat en zijn zoon Hunter corrupt zijn nadat hij beslag legde op Hunters laptop.

Bron: EW, IndieWire

Lees meer over: