Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.07.2020

SPOILERALARM: Black Widow-regisseuse openhartig over einde

door Vertigo

SPOILERALARM

Regisseuse Cate Shortland heeft bevestigd dat Black Widow niet alleen de zwanenzang is van Scarlett Johanssons Natasha Romanoff in het Marvel Cinematic Universe, maar ook de lancering van Florence Pughs Yelena Belova.

“Kevin Feige besefte dat het publiek een oorsprongsverhaal over Natasha zou verwachten en dus zijn we uiteraard een andere richting uitgegaan,” zegt Shortland.

“We wisten ook niet dat Florence Pugh zo goed zou zijn,” vervolgt ze. “Scarlett heeft in deze film heel beleefd de fakkel aan haar door en dus lanceert de film een nieuwe verhaallijn rond een vrouwelijk personage.”

Verder onthult Shortland dat Black Widow langer stilstaat bij Natasha’s dood dan Avengers: Endgame. “De fans waren overstuur dat er geen begrafenis was voor Black Widow in Endgame,” zegt de regisseuse.

“Scarlett vond dat Natasha geen begrafenis zou gewild hebben omdat ze erg teruggetrokken was en de mensen haar niet echt kennen,” vervolgt ze. “Op het einde van Black Widow zien we hoe de mensen individueel om haar rouwen en dat vonden we gepaster.”

Bron: IndieWire