Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.05.2018

SPOILER ALERT: Welke Marvel-nevenpersonages komen niet meer terug na Avengers: Infinity War?

door Vertigo

SPOILER ALERT

Op het einde van Avengers: Infinity War moordde slechterik Thanos (Josh Brolin) de helft van het heelal uit, waaronder een pak superhelden. Het Marvel Cinematic Universe kent echter ook tal van nevenpersonages en enkele daarvan werden volgens regisseurs Joe en Anthony Russo eveneens uitgevaagd.

Maar eerst het goede nieuws: Black Panthers geliefde Nakia (Lupita Nyong’o), Howard the Duck (stem van Seth Green) uit de Guardians of the Galaxy-films en Spider-Mans tante May (Marisa Tomei) zijn nog steeds springlevend.

Voor Spider-Mans beste vriend Ned (Jacob Batalon) is er ook nog hoop, maar zijn lot beschouwden de Russo’s als een “spoiler”. Dat geldt ook voor Black Panthers jongere zus Shuri (Letitia Wright), Thors ex Jane Foster (Natalie Portman) en zijn strijdmakkers Korg (Taika Waititi) en Miek.

Het slechte nieuws is dat voor enkele personages geen redding meer mogelijk is. Daartoe behoren Betty Ross (Liv Tyler), de oude vlam van Bruce Banner uit The Incredible Hulk, Lady Sif (Jamie Alexander) van Thors thuisstad Asgard en Matt Damon of tenminste de acteur die hij speelde in Thor: Ragnarok.

Wel krijgt de Marvel-wereld in de toekomst versterking van Kamala Khan aka Ms. Marvel. Dat zou meteen de eerste moslimsuperheldin op het grote scherm zijn. Marvel Studios-brein Kevin Feige vertelde dat men van plan is om het personage te indroduceren na het debuut van Captain Marvel (Brie Larson).

Bron: The Playlist