Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.03.2019

Spoiler alert: Marvel-bons hint naar toekomst Captain Marvel en MCU

door Vertigo

SPOILER ALERT

Captain Marvel introduceert de Skrulls, een ras buitenaardse wezens dat van gedaante kan veranderen. In de verhaallijn Secret Invasion uit de Marvel-comics gebruiken ze die vaardigheid om de Aarde te infiltreren.

In de film zijn de Skrulls echter goedaardig, maar dat wil volgens Marvel Studios-hoofd Kevin Feige niet zeggen dat een bewerking van Secret Invasion uitgesloten is.

“Net zoals bij mensen zijn er goeie en slechte Skrulls,” zei hij. “In deze film wilden we inspelen op het vooroordeel dat groene aliens met puntige oren kwaadaardig zijn en het cliché omkeren. Om de Skrulls verder uit te diepen als driedimensionale wezens moet je op een gegeven moment echter zowel goeie als slechte exemplaren tonen.”

Op het einde van Captain Marvel blijft er genoeg stof over voor een rechtstreekse sequel in het verleden. Dat behoort volgens Feige tot de mogelijkheden. Hij denkt echter ook na over een sequel in het heden.

“Het zou leuk zijn om te verkennen wat er tussen Captain Marvel en Avengers: Endgame gebeurd is,” zei hij. “We hebben altijd nieuwe avonturen in gedachten, maar focussen vooral op de film die we anderhalve week geleden hebben afgewerkt.”

Feige beloofde dat de toekomstplannen voor het Marvel Cinematic Universe na de vierde Avengers-film en Spider-Man: Far From Home uit de doeken zullen gedaan worden. “Ik weet niet of we het volledige programma voor de komende vijf jaar gaan aankondigen,” zei hij, “maar we gaan onthullen waar we mee bezig geweest zijn.”

Tenslotte zou Marvel Studios ook avonturen rond de personages Kamala Khan en Nova overwegen, alsook een film met een LGBTQ-superheld en een nieuw project van Thor: Ragnarok-regisseur Taika Waititi.

“Ik wil de aandacht op Captain Marvel en de nabije toekomst vestigen, maar er wordt over al die zaken nagedacht en sommige zijn minder veraf dan andere.”

Bron: Dark Horizons