Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.01.2019

SPOILER ALERT: M. Night Shyamalan openhartig over Glass-einde

door Vertigo

SPOILER ALERT

Op het einde van M. Night Shyamalans Glass worden David Dunn (Bruce Willis) uit Unbreakable en Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) uit Split om het leven gebracht door een organisatie die het bestaan van superhelden wil verdoezelen.

Voor hij zelf vermoord werd door Kevin zorgde Elijah Price (Samuel L. Jackson) er echter voor dat bewijs van David en Kevins superkrachten de hele wereld rondging via Prices moeder (Charlayne Woodard), Davids zoon (Spencer Treat Clark) en Kevins voormalige slachtoffer (Anya Taylor-Joy).

Volgens Shyamalan had hij het einde al in gedachten toen hij aan Unbreakable begon. “Het leek mij een operateske ontknoping met gillende mensen en tal van nieuwe mogelijkheden. Ik ben een grote fan van One Flew Over the Cuckoo’s Nest en het idee dat het doel van het hoofdpersonage wordt bereikt door een ander personage.”

Hoewel het einde de deur wagenwijd openzet voor sequels, is Shyamalan daar niet in geïnteresseerd. “Ik heb heel wat originele ideeën en zou liever nieuwe verhalen over nieuwe personages vertellen,” zei hij. “Het is leuk om een nieuwe taal te ontdekken, aan te leren en in twee uur tijd hetzelfde te proberen doen met een publiek.”

Bron: EW

Lees meer over: