Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.05.2019

Spoiler alert: Hoe Spider-Man: Far From Home de wereld na Avengers: Endgame toont

door Vertigo

SPOILER ALERT

Spider-Man: Far From Home pikt de draad van Avengers: Endgame op en toont hoe Peter Parker (Tom Holland) en de rest van de wereld omgaan met de dood van Iron Man. “In Avengers: Endgame zagen we de reacties van verschillende personages,” zei regisseur Jon Watts, “maar nog niet het effect op wereldschaal.”

Een ander gevolg van Avengers: Endgame is dat Peter en zijn vrienden MJ (Zendaya), Ned Leeds (Jacob Batalon) en Flash Thompson (Tony Revolori) plots vijf jaar jonger zijn dan sommige van hun klasgenoten. Spidey & co. werden namelijk net als Aunt May (Marisa Tomei) terug tot leven gewekt na Thanos’ vingerknip in Avengers: Infinity War.

Die heeft er volgens nieuwkomer Mysterio (Jake Gyllenhaal) voor gezorgd dat er een barst zit in het universum, waardoor het in contact kan komen met andere parallele dimensies. “Avengers: Endgame heeft heel veel mogelijkheden voor een groter universum gecreĆ«erd,” zei Watts. “Dat kwam ons perfect uit.”

Toch wilde Watts zich in de eerste plaats op Spider-Man toespitsen. “In Spider-Man: Homecoming was hij klaar om actie te ondernemen, maar werd hij door de wereld afgewezen,” zei de regisseur. “In deze film vraagt de wereld hem om actie te ondernemen, maar is hij niet zeker of hij klaar is om zo’n verantwoordelijkheid te dragen.”

“Hij is en blijft een zestienjarige jongen uit Queens,” vervolgde hij. “Daar kan ik mij in vinden aangezien ik als kind wanhopig wilde behandeld worden als een volwassene. Toen dat plots het geval was, besefte ik dat het vroeger misschien beter was. Eenmaal je die drempel voorbij bent, is er echter geen weg terug.”

Bron: The Playlist