Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.05.2018

SPOILER ALERT: Avengers: Infinity War-ster vertelt over zijn/haar schokkende sterfscène

door Vertigo

SPOILER ALERT

Voor de release van Avengers: Infinity War werd er volop gespeculeerd over welke personages het einde van de film niet zouden halen. Daarbij kwamen namen als Iron Man (Robert Downey Jr.) en Captain America (Chris Evans) vaak terug, maar zij overleefden de blockbuster. In de strijd tegen Thanos (Josh Brolin) vielen enkele andere, compleet verrassende slachtoffers.

Een van de meest onverwachte sterfgevallen was Thanos’ dochter Gamora (Zoe Saldana). Zij werd vermoord door haar vader in zijn missie om alle Infinity Stones te verzamelen.

“Ik kreeg het nieuws al vroeg te horen,” zei Saldana, “en het was even schrikken. Hoe dankbaar ik ook was voor alle films waarin ik tot dan toe mocht spelen, ik was niet voorbereid op het einde. Toen ik ontdekte wat de context van mijn sterfscène was, begreep ik echter dat het niet anders kon. Om duidelijk te maken hoe doortrapt Thanos is, moesten zijn kinderen erbij betrokken worden.”

De actrice voegde eraan toe dat haar Marvel-avontuur een onvergetelijke ervaring was. Over een mogelijke terugkeer in Avengers 4 bleef ze heel vaag. “Ik weet het niet,” lachte ze. “We willen het niet verpesten voor de fans. Uiteindelijk doen we het allemaal voor hen.”

Bron: The Playlist