Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.06.2018

SPOILER ALERT: Avengers: Infinity War-regisseurs reageren op klachten over het einde

door Vertigo

SPOILER ALERT

Avengers: Infinity War shockeerde door slechterik Thanos op het einde van de film de helft van het Marvel Cinematic Universe te laten uitmoorden, waaronder een aanzienlijk aantal superhelden.

Of grote namen zoals Spider-Man, Star-Lord en Black Panther echter dood zullen blijven, trekken veel fans in twijfel. Marvel Studios kondigde namelijk al sequels op Spider-Man: Homecoming, Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Black Panther aan.

Regisseurs Joe en Anthony Russo hebben gereageerd op de kritiek dat er dus weinig tot geen inzet zou zijn in Avengers: Infinity War. “Het is belangrijk om te onthouden dat in het Marvel Cinematic Universe alles mogelijk is,” zei Anthony. “Mensen zijn gewoon dat tijd lineair verloopt in de Marvel-wereld, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Er zijn tal van vindingrijke manieren om op het verhaal voort te borduren.”

“Verwacht niet dat alles vanaf nu lineair zal verlopen,” zei Joe. Aangezien er in de MCU vier jaar zit tussen de gebeurtenissen van Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Avengers: Infinity War bestaat de mogelijkheid dat de derde film zich in het interval afspeelt. Ook Spider-Man: Homecoming en Black Panther spelen zich ongeveer twee jaar voor de derde Avengers-film af, maar van de eerste werd al gezegd dat hij zou volgen op Avengers 4.

Bron: Dark Horizons