Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.01.2017

Split voor tweede week op rij bovenaan box-office

door Marlies Hamal

M. Night Shyamalans thriller Split staat voor de tweede week op rij bovenaan de Amerikaanse box-office met 26,3 miljoen dollar. De film met James McAvoy in de hoofdrol had een budget van slechts 10 miljoen dollar, maar bracht in totaal al 78 miljoen dollar op.

Op de tweede plaats stond een misschien wel verrassende nieuwkomer: A Dog’s Purpose. De film over een reïncarnerende hond kreeg de afgelopen weken heel wat backlash nadat er een video opdook waarin een van de honden op brutale wijze gedwongen werd om een stunt uit te voeren.

Maar dat leek het publiek niet te kunnen deren en de film kon alsnog 18,4 miljoen dollar opbrengen. In enkele cinema’s vonden er wel protestacties plaats, en volgens bepaalde bronnen werd er voor de controverse verwacht dat A Dog’s Purpose 25 miljoen dollar zou opbrengen.

Hidden Figures bleef het goed doen en belandde op de derde plaats met 14 miljoen dollar. Maar de Oscargenomineerde film werd op de hielen gezeten door een nieuwkomer: Resident Evil: The Final Chapter, het zesde en laatste deel in de videospelfranchise, bracht in zijn eerste week 13,8 miljoen dollar op. Damien Chazelle’s La La Land kon na zijn indrukwekkende veertien Oscarnominaties 12 miljoen dollar ophalen.

Een nieuwe film die het minder goed deed, was het drama Gold. De film bracht 3,5 miljoen dollar op, de slechtste opbrengst ooit voor een film met acteur Matthew McConaughey in de hoofdrol.

Bron: Variety