Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.02.2017

Split behoudt eerste plaats aan Amerikaanse box-office

door Marlies Hamal

Voor de derde week op rij staat M. Night Shyamalans thriller Split bovenaan de Amerikaanse box-office. Ondanks het erg rustige bioscoopweekend, dat alles te maken had met mega-sportevent de Super Bowl, kon Split in totaal toch nog 14,6 miljoen dollar opbrengen.

Op de tweede plaats bevindt zich een nieuwkomer: The Ring-threequel Rings. Het publiek heeft blijkbaar nog maar matig zin in de franchise, want Rings had een opbrengst van 13 miljoen dollar. Daarmee deed de horrorfilm het veel slechter dan zijn voorganger The Ring Two, die in 2005 35,1 miljoen dollar opbracht.

In de rest van de top vijf staan enkele oude bekenden die simpelweg een plaatsje moesten opschuiven. A Dog’s Purpose bracht 10,8 miljoen dollar op, wat net iets beter was dan Hidden Figures. De dramedy was goed voor 10,1 miljoen dollar, en bracht in de Verenigde Staten in totaal al 119,4 miljoen dollar op. La La Land had tenslotte een opbrengst van 7,4 miljoen dollar.

Veel minder goed nieuws voor de nieuwe release The Space Between Us. Het romantische sciencefictionverhaal dat draait om een Marsbewoner (Ada Butterfield) en een Aards meisje (Britt Robertson) bracht slechts 3,8 miljoen op. De studio had gehoopt op een opbrengst tussen de 8 en de 10 miljoen, maar laat weten dat ze nog steeds erg trots zijn op de film.

Bron: Variety