Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.08.2018

Spike Lee strikt onuitgegeven Prince-nummer voor BlacKkKlansman

door Vertigo

BlacKkKlansman van regisseur Spike Lee won de Grand Prix in Cannes en viel onlangs een andere grote eer te beurt. Lee onthulde namelijk dat er een onuitgegeven nummer van Prince zal spelen tijdens de aftiteling, genaamd Mary Don’t You Weep.

“Ik wist dat ik een liedje nodig had voor de eindgeneriek,” zei Lee, “en ik ben goed bevriend met Troy Carter, één van de kaderladen bij Spotify en adviseur voor de erfgenamen van Prince. Ik heb Troy uitgenodigd voor een privévoorstelling van de film en achteraf zei hij dat hij het perfecte nummer had. Dat was Mary Don’t You Weep, opgenomen midden jaren tachtig op cassette.”

“Het kan mij niet schelen wat er gezegd wordt,” voegde hij eraan toe. “Mijn broeder Prince wou dat ik die song kreeg. Voor deze film. Wat mij betreft is er geen andere verklaring. Die cassette ligt achteraan in de kluis in Prince-studio Paisley Park. Plots, uit het niks, wordt ze teruggevonden? Niks van. Dat is geen toeval.”

Lee speelt met het idee om een biopic over Prince te maken, maar heeft daar geen concrete plannen voor. “Ik zou het graag doen,” zei de regisseur. “Het hangt echter niet van mij af, maar van de erfgenamen en het label. Ik zou het graag doen, maar ik kan niet gewoonweg zeggen dat ik het ga doen.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: