Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.05.2020

Spike Lee onthult waarom hij geen gebruik maakte van verjongingstechnologie voor Da 5 Bloods

door Vertigo

Spike Lee’s Netflix-film Da 5 Bloods gaat over een aantal Afro-Amerikaanse soldaten die terugkeren naar Vietnam en speelt zich zowel in het heden als tijdens de Vietnamoorlog af.

De regisseur beschikte echter niet over het budget van Martin Scorsese’s Netflix-film The Irishman en daarom zien de acteurs er in beide tijdlijnen hetzelfde uit.

“Ik kreeg geen honderd miljoen dollar om mijn acteurs digitaal te verjongen, maar we hebben daar een pluspunt van gemaakt,” zegt Lee.

Verder verklaart Lee waarom één van de hoofdpersonages, vertolkt Door Delroy Lindo, een fervente aanhanger is van Donald Trump. “Mijn moeder leerde mij als kind dat zwarte mensen er niet allemaal hetzelfde gedachtegoed op nahouden,” zegt Lee. “Ik vroeg ik mij af wat het extreemste was dat ik met één van de personages kon doen om het verhaal dramatisch te maken.”

Lindo was er echter aanvankelijk niet voor te vinden. “Ik heb Spike op andere gedachten proberen te brengen en vroeg of we er geen conservatief personage van konden maken,” zegt de acteur. “Ik denk echter dat sommige zwarte mensen zo misnoegd zijn dat ze bereid zijn om te geloven dat iemand zoals Trump hen kan helpen.”

Bron: The Playlist