Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.12.2021

Spielberg onthult reden ontbreken West Side Story-ondertitels & releasedatum opvolger

door Vertigo

Steven Spielberg heeft onthuld dat de Spaanse dialogen in zijn musical West Side Story niet ondertiteld zijn uit respect voor de cast. De regisseur koos namelijk voor latino-acteurs om de bendeleden van de Sharks en de Jets te spelen.

“Ik droeg casting director Cindy Tolan op om enkel acteurs met Latijns-Amerikaanse roots auditie te laten doen we focusten ons voornamelijk op Puerto Rico,” zegt Spielberg.

“Als ik het Spaans had ondertiteld, zou ik het Engels superieur doen overkomen,” vervolgt hij. “Dat wilde ik niet laten gebeuren. Ik moest het Spaans genoeg respecteren om het niet te ondertitelen.”

Spielberg volgt West Side Story op met The Fabelmans, waarvan Universal de Amerikaanse releasedatum heeft onthuld. De film is geïnspireerd door zijn jeugd en haalt in de VS op 23 november 2022 de zalen, in het begin van het lange Thanksgiving-weekend.

Michelle Williams, Paul Dano, Julia Butters en Seth Rogen zullen versies van respectievelijk Spielbergs moeder, vader, zus en oom spelen en nieuwkomer Gabriel LaBelle geeft gestalte aan de regisseur zelf.

Bron: IndieWire, /Film