Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.09.2019

Spider-Man-sterren vieren MCU-terugkeer met glorieuze sociale media-posts

door Vertigo

Nu Marvel Studios en Sony Pictures een deal hebben gesloten om samen een derde Spider-Man-film te maken, wordt er onderhandeld met regisseur Jon Watts om terug te keren voor de threequel.

Hij regisseerde Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home. Het tweede deel in de reeks werd Sony’s grootste kassucces ooit.

De studio’s zouden het oorspronkelijk niet eens geraakt zijn omdat Disney, het moederbedrijf van Marvel Studios, hun aandeel in de opbrengst van vijf naar vijftig procent wou verhogen.

Toen Sony weigerde, zou Disney met een tegenvoorstel zijn gekomen om 25 procent van de film te financieren en 25 procent van de box-office te ontvangen. Daar zou Sony nu mee akkoord zijn gegaan.

Volgens Variety geldt de nieuwe overeenkomst voor een derde soloavontuur, alsook een andere film binnen het Marvel Cinematic Universe. Welke dat wordt, is echter nog niet duidelijk.

Bovendien zal het MCU in de toekomst mogelijk verbonden zijn met Sony’s eigen Spider-Man-filmuniversum waar Venom, de geplande sequel en een film over Morbius the Living Vampire deel van uitmaken.

Spidey-acteur Tom Holland is alvast dolenthousiast met het nieuws en deelde een fragment uit Martin Scorsese’s The Wolf of Wall Street waarin Leonardo DiCaprio’s Jordan Belfort luidop verkondigt “I’m not fucking leaving!

https://www.instagram.com/p/B264Zf5FoR6/?utm_source=ig_embed

Ook zijn co-actrice Zendaya reageerde op het nieuws:

Bron: The Playlist, The Playlist, Dark Horizons, The Playlist