Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.09.2014

Speelfilmdebuut Raf Reyntjens wint op Film Festival Utrecht

door Jimmy Van der Velde

Afgelopen weekend won de tragikomedie Paradise Trips, de eerste langspeelfilm van Raf Reyntjens, op het Film Festival van Utrecht de felbegeerde postproductieprijs. Het debuut van Reyntjens maakte deel uit van de Holland Film Meeting, het internationale onderdeel van het Nederlandse filmfestival.

De jury was lovend over de tragikomedie: “Het is een film met een ontroerend verhaal dat verschillende generaties samen brengt. Deze film heeft het potentieel om verschillende generaties naar de bioscoop te brengen.”

Paradise Trips vertelt het verhaal van de norse buschauffeur Mario die tegen zijn zin een kleurrijke bende jongeren naar een festival in Kroatië moet brengen. Het verloopt niet zoals gepland en de reis verandert al snel in een fascinerende trip die Mario keihard confronteert met zijn vooroordelen en met zijn verloren zoon.

De cast bestaat uit Gene Bervoets, Jeroen Perceval, Noortje Herlaar, Tania Van der Sanden, Line Pillet en Marie Louise Stheins. Raf Reyntjens gooide eerder hoge ogen met zijn bekroonde videoclips voor Stromae (Peace or Violence, Papaoutai) en zijn kortfilms (A Message from Outer Space, Tunnelrat) met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol.

Bron: Caviar