Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.11.2019

Speelduur Star Wars: The Rise of Skywalker onthuld

door Vertigo

Eerder werd bericht dat The Rise of Skywalker 2 uur en 35 minuten lang was, maar volgens regisseur J.J. Abrams duurt de film 2 uur en 21 minuten. Daardoor is het de op Rian Johnsons The Last Jedi na langste Star Wars-film.

Verder heeft Lucasfilm-bazin Kathleen Kennedy onthuld dat Star Wars-bedenker George Lucas betrokken was bij het slotstuk van de Skywalker-saga.

“Voor we aan de film begonnen, hebben we een lange vergadering gehad met George,” zegt ze. “Hij heeft zijn ideeën met ons gedeeld en we hebben veel nota’s genomen.”

In een ander interview zegt Kennedy dat Lucas het moeilijk vond om zijn creatie uit handen te geven. “Hoewel hij het niet per se eens is met de keuzes van Abrams en Johnson, stelt hij de films op prijs. Dat weet ik zeker,” vervolgt ze.

Kennedy vermoedt echter dat er een andere reden is voor Lucas’ gemengde gevoelens. “Hij bracht een bezoek aan de set van The Mandalorian en ik zag hoe hij er in opging. Ik denk dat hij het mist om zelf achter de camera te staan.”

“Hij is in ieder geval heel trots op wat hij gecreëerd heeft,” vervolgt ze. “Het is opmerkelijk om te zien dat mensen er in 2019 nog steeds van genieten.”

Bron: EW, The Playlist