Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.02.2021

Sound of Metal-actrice Olivia Cooke openhartig over castingproces

door Vertigo

De hoofdrollen in Sound of Metal van het Belgische productiehuis Caviar zouden oorspronkelijk naar Matthias Schoenaerts en Dakota Johnson gaan, maar gingen uiteindelijk naar Riz Ahmed en Olivia Cooke.

Volgens Cooke is het niet de eerste keer dat ze een andere actrice vervangt. “Zelfs als men me van in het begin een rol aanbiedt, ga ik ervan uit dat men eigenlijk Emma Watson wil,” zegt ze.

Cooke las het script van Sound of Metal op een vlucht van Los Angeles naar New York, waar ze regisseur Darius Marder zou ontmoeten.

“De film gaat niet alleen dieper in op de dove gemeenschap, waar ik niets van afwist, maar ook op verslaving en mensen die emotioneel en psychologisch van elkaar afhangen,” zegt Cooke. “En dat alles op een oprechte en genuanceerde manier.”

“Ik heb zo veel gehuild dat de stewardess naar me toe kwam en me een stuk chocolade gaf,” vervolgt ze. “De volgende dag had ik een soort emotionele kater, waardoor ik tijdens mijn ontmoeting met Darius uitvoerig het script heb geprezen. Hij was waarschijnlijk geflatteerd, want een week later bood hij me de rol aan.”

Bron: The Playlist