Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.02.2020

Sony had plan voor Spider-Mans MCU-exit als Disney-deal stukliep

door Vertigo

Vorig jaar leek het er even op dat Spider-Man het Marvel Cinematic Universe zou verlaten na een conflict tussen Disney en Sony. De twee studio’s gooiden het uiteindelijk op een akkoord, maar volgens Spidey-acteur Tom Holland had Sony een plan B klaar.

“De toekomst van Spider-Man zag er onder Sony nog steeds rooskleurig uit,” zegt hij. “We hadden een heel goed idee voor de uittrede van Spider-Man uit het MCU.”

Hij voegt eraan toe dat Sony-producenten Tom Rothman en Amy Pascal ervan overtuigd waren dat ze het personage eer konden aandoen en een goed vervolg op de MCU-films Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home konden maken.

“Dat gezegde zijnde ben ik heel blij dat het het hele team terug samen is en Spider-Man opnieuw deel uitmaakt van het MCU,” voegt Holland eraan toe. “Daar hoort hij namelijk thuis.”

Holland droeg zelf zijn steentje bij door Disney-CEO Bob Iger te contacteren en te pleiten voor een verzoening met Sony. “Ik ben hem en Tom Rothman heel dankbaar om mij bij het proces te betrekken. Nu kan ik opscheppen dat ik Spider-Man heb gered.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: