Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.09.2019

Sony en Jon Favreau sluiten Spider-Man-verzoening met Marvel niet uit

door Vertigo

Volgens Tony Vinciquerra, de CEO van Sony Pictures, zijn er voorlopig geen onderhandelingen aan de gang met Marvel Studios om de breuk omtrent Spider-Man ongedaan te maken.

Hij sluit echter niet uit dat er in de toekomst nog een verzoening komt en voegt eraan toe dat Marvel Studios-hoofd Kevin Feige het door Disneys aanwinst van 20th Century Fox gewoon te druk had om de Spider-Man-franchise te blijven coproduceren.

“We hebben gezocht naar een manier om onze overeenkomst verder te zetten,” zegt Vinciquerra, “en hebben veel respect voor Marvel. Aan de andere kant lopen hier ook heel wat fantastische mensen rond. Kevin heeft niet alles alleen gedaan.”

Vinciquerra zegt dat Sony nu de kans heeft om zijn eigen Spider-Man-filmuniversum uit te bouwen met films zoals Venom 2 en Morbius plus vijf tot zes tv-series.

“Het personage was al in goeie handen voor hij tot het MCU toetrad,” zegt hij, “en zal ook linkbaar zijn met de personages binnen onze eigen wereld. Ik denk dat we daartoe in staat zijn.”

Spider-Man: Homecoming– en Spider-Man: Far From Home-acteur Jon Favreau blijft echter hopen dat de superheld een comeback maakt in het MCU, al is het niet onmiddellijk.

“Ik heb er met verschillende mensen over gepraat en ik ben voorzichtig optimistisch,” zegt hij. “Ik weet dat het nog veraf is, maar ik hoop dat er in de toekomst een vervolg komt op de goeie samenwerking tussen de twee studio’s.”

Bron: IndieWire, /Film