Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.01.2020

Sony-baas ziet toekomst bioscoopbeleving rooskleurig na talrijke Oscarnominaties

door Vertigo

Dankzij films als Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood, Greta Gerwigs Little Women, Pedro Almodóvars Dolor y gloria en Marielle Hellers A Beautiful Day in the Neighborhood wist Sony twintig Oscarnominaties bijeen te sprokkelen, slechts vier minder dan de grote winnaar Netflix.

Sony-voorzitter Tom Rothman is bijgevolg heel optimistisch over de toekomst van de cinemabeleving in het streamingtijdperk. “We moeten onthouden dat het onze taak is om goede films te maken en zodoende de bioscoopervaring in stand te houden. Bioscoopfilms hebben een globale impact en ontroeren een gigantisch publiek.”

“Dat komt deels net omdat het publiek een moeilijke keuze moet maken uit het competitieve aanbod om uiteindelijk te beslissen uit zijn zetel te komen en naar de bioscoop te gaan,” vervolgt hij. “Ook de gigantische marketingbudgetten zitten er voor iets tussen, maar het geheel creëert een onevenaarbare culturele impact. Ik heb gelezen dat 2019 een recordjaar was aan de wereldwijde box-office ondanks alle onheilspellende dingen die de ronde doen.”

Of Tarantino na Once Upon a Time in Hollywood opnieuw in zee gaat met Sony voor zijn tiende en laatste langspeler, kan Rothman nog niet zeggen. “Er wordt over gepraat, maar Quentin werkt heel autonoom en maakt dingen die aan zijn eigen wilde fantasie zijn ontsproten,” zegt hij. “Uit alles wat hij gezegd heeft, heb ik begrepen dat hij blij is met de resultaten en het werk dat we voor hem hebben geleverd. Ik denk dat wij zijn eerste keuze zijn, maar er staat nog niks in de steigers. Hij is een boek aan het schrijven en ook met andere dingen bezig. Ik heb er echter vertrouwen in dat we nog zullen samenwerken.”

Bron: The Playlist