Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.06.2024

Sometimes I Think About Dying: Daisy Ridley bewijst zich als meer dan Star Wars-ster in gelaagde karakterstudie (recensie)

door Chris Craps

In deze Amerikaanse indie van Rachel Lambert wordt niet echt een verhaal verteld, maar draait alles rond een karakterstudie van een protagonist die niet verandert. Je kunt Sometimes I Think About Dying vergelijken met Greenbergv an Noah Boambach, met dit verschil dat dit hoofdpersonage veel toegankelijker is.

De setting is een havenstadje in Oregon. Fran (Daisy Ridley) werkt als bediende in een kantoortje. Ze heeft weinig contact met haar collega’s omdat ze zo onopvallend is. Haar innerlijke leven is echter complex: vaak dagdroomt ze dat haar lijk ergens ligt of hangt. Wanneer een nieuwe collega interesse in Fran toont, botst hij op haar gedachtenwereld.

Je kunt Sometimes I Think About Dying interpreteren als het portret van een licht autistisch persoon, maar je kunt hem ook zien als een realistische versie van Sneeuwwitje. Fran fantaseert dat ze vergiftigd werd en hoopt ooit gekust te worden door een prins op een wit paard. Dit is echter de echte wereld en haar prins is een tweemaal gescheiden, dikke kerel die geen geduld heeft met vrouwen.

Dit filmpje wordt mooi gedragen door Ridley, die bewijst dat ze veel meer in haar mars heeft dan wat ze liet zien in de Star Wars-franchise. Bovendien siert het haar dat ze Sometimes I Think About Dying mee produceerde, want Hollywood zit niet bepaald te wachten op dit soort cinema.

>>Klap

Daisy Ridley toont een andere zijde van haar talent in deze karakterstudie van een eenzame vrouw die als een gestorven Sneeuwwitje hoopt op verlossing door een prins. Vergelijkbaar met Greenberg en Young Adult.

Regie Rachel Lambert
Cast Daisy Ridley, Dave Merheje, Marcia DeBonis
Speelduur 1u34
Vanaf 5 juni in de bioscoop