Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.12.2020

Sofia Coppola openhartig over verguisde The Godfather: Part III-rol

door Vertigo

Sofia Coppola heeft samen met haar vader Francis Ford Coppola herinneringen opgehaald aan haar fel bekritiseerde vertolking van Michael Corleone’s dochter Mary in The Godfather: Part III, waarvan binnenkort een nieuwe versie verschijnt.

Mary zou oorspronkelijk vertolkt worden door Winona Ryder. Toen zij verstek liet gaan, kreeg Francis van Paramount een lijst met mogelijke vervangers die volgens hem te oud waren voor de rol. “Ik wilde een tiener met babyvet in haar gezicht,” zegt hij.

Volgens Sofia leek het alsof haar vader enorm onder druk stond en wilde ze hem uit de nood helpen. “Ik nam het niet superernstig,” zegt ze. “Op die leeftijd wilde ik alles eens uitproberen en ik ben eraan begonnen zonder er veel over na te denken.”

De pers noemde Sofia’s performance amateuristisch en schreef dat ze de film bijna onderuit haalde. Ze liet het echter niet aan haar hart komen. “Het was gênant, maar ik wilde geen actrice worden en was dus niet terneergeslagen,” zegt ze.

“Ik had andere interesses en heb eruit geleerd dat je als artiest je werk moet laten zien,” vervolgt ze. “Het is een cliché, maar je wordt er sterker van.”

Francis Ford nam de kritiek wel ter harte. “De pers vond dat de film zijn potentieel niet waarmaakte en viel mijn achttienjarige dochter aan,” zegt hij. “Ze boette voor mijn daden, net zoals Mary voor Michaels.”

Sofia werd er onlangs door haar dochter op attent gemaakt dat Mary’s sterfscène in The Godfather: Part III een lijst met de slechtste sterfscènes in de filmgeschiedenis had gehaald. “Ik vond het grappig dat er na al die jaren nog steeds zoveel om te doen is,” zegt ze.

Bron: IndieWire