Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.01.2020

Snoeide Disney in The Rise of Skywalker om J.J. Abrams’ carrièreplannen te saboteren?

door Vertigo

In navolging van de #ReleaseTheSnyderCut-campagne rondJustice League wordt op Twitter massaal opgeroepen om de zogezegde director’s cut van J.J. Abrams Star Wars: The Rise of Skywalker uit te brengen. Disney zou naar verluidt Abrams’ versie namelijk grondig herwerkt hebben om de regisseur zwart te maken.

Hij gaat de komende vijf jaar films en series maken voor Warner Bros. met zijn productiehuis Bad Robot, waaronder mogelijk een aantal DC-projecten. Volgens een anonieme bron wilde Disney voorkomen dat het Marvel Cinematic Universe een geduchte concurrent kreeg en daarom Abrams gesaboteerd hebben.

Zijn versie van The Rise of Skywalker zou namelijk langer zijn dan de bioscoopversie en meer diepgang en samenhang hebben. In één van de geknipte scènes zouden Hayden Christensen, Ewan McGregor en Samuel L. Jackson zijn opgedoken als de Force Ghosts van Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Mace Windu.

Bovendien zou Rose Tico (Kelly Marie Tran) meer in beeld komen en zou Abrams tevergeefs geijverd hebben om van Finn (John Boyega) en Poe (Oscar Isaac) een homokoppel te maken.

Lees alle details over de ‘Abrams Cut’ hier.

Bron: Newsweek