Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.08.2021

Slachtoffers seksueel misbruik halen hard uit naar Time’s Up na advies aan New Yorks gouverneur

door Vertigo

Veertig slachtoffers van seksueel misbruik hebben in een open brief uitgehaald naar Time’s Up, een organisatie die in 2018 werd opgericht om grensoverschrijdend gedrag in Hollywood en daarbuiten te bestrijden.

“We geloofden in jullie missie en hoopten dat jullie het tij zouden keren terwijl we met onze verhalen naar voor kwamen,” staat te lezen. “We zijn echter teleurgesteld. Time’s Up heeft de mensen voor wie men het moest opnemen in de steek gelaten.”

De brief is deels gemotiveerd door de recente onthulling dat Time’s Up-leiders Roberta Kaplan en Tina Chen advies gaven aan Andrew Cuomo, de gouverneur van New York.

Cuomo wordt onder meer door zijn voormalige medewerkster Lindsey Boylan beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Kaplan en Tchen zouden een brief hebben nagelezen, waarmee Cuomo’s kabinet Boylans geloofwaardigheid in twijfel wilde trekken.

Hoewel de brief nooit werd verstuurd en Kaplan en Tchen naar eigen zeggen nooit een aanval tegen een mogelijk slachtoffer van seksueel misbruik zouden goedkeuren, liggen beiden onder vuur.

“Dit soort gedrag ontmoedigt slachtoffers om hulp te zoeken en naar voor te komen en creëert wantrouwen,” staat in de open brief aan Time’s Up.

“Misdadigers hadden het gevoel dat ze jullie konden contacteren in een crisis, of jullie nu akkoord gingen om hen te helpen of niet. Dat is een probleem.”

Daarnaast bevat de brief een achtstappenplan om de schade te herstellen die Time’s Up zou hebben aangericht. Tot de voorgestelde maatregelen behoren een grondige doorlichting van de organisatie en de ontslagen van medewerkers die vermeende misdadigers hebben gesteund. Ondertussen is Kaplan alvast opgestapt.

Bron: IndieWire

Lees meer over: