Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.01.2019

Skydance-CEO verklaart aanwerving omstreden Pixar-bons John Lasseter

door Vertigo

Nadat hij afscheid nam van Walt Disney Animation en Pixar heeft John Lasseter een nieuwe job. Hij wordt namelijk het nieuwe hoofd van Skydance Animation.

David Ellison, de CEO van Skydance Media, is zich bewust van de beschuldigingen van grensonverschijdend gedrag tegen Lasseter en heeft een open brief naar zijn personeel geschreven. Hij zette Lasseters verwezenlijkingen bij zijn vorige werkgevers in de verf en zei ook dat hij uit zijn fouten had geleerd.

“John heeft zijn gedrag onder ogen gezien en zijn verontschuldigingen aangeboden,” zei hij. “Bovendien heeft hij een sabbatjaar genomen om zijn gedrag op de werkvloer te analyseren en te verbeteren.”

Skydance heeft ook een extern bedrijf aangesteld om de beschuldigingen tegen Lasseter te onderzoeken. “We nemen ze heel ernstig en hebben de resultaten van het onderzoek grondig bekeken,” zei de CEO. “Het was geen lichtzinnige beslissing. We zijn er zeker van dat John zijn lesje heeft geleerd en hij heeft ons verzekerd dat hij zich professioneel zal gedragen.”

Bron: Variety

Lees meer over: