Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.03.2020

Simon Pegg pessimistisch over toekomst Star Trek op het grote scherm

door Vertigo

Hoewel regisseurs als Quentin Tarantino en Noah Hawley genoemd werden om een nieuwe Star Trek-film in te blikken, blijft het wachten op concrete plannen voor de toekomst van de franchise.

Volgens Simon Pegg, die Scotty vertolkt in de nieuwe reeks, is daar een goeie reden voor. “Het feit is dat Star Trek-films niet zoveel opbrengen als Marvel-films. Ze verdienen hoogstens vijfhonderd miljoen dollar en kosten tweehonderd miljoen dollar. Om winst te maken, moet je minstens driedubbel zoveel binnenhalen.”

Het recentste deel in de reeks, Star Trek Beyond (2016), stelde teleur aan de box-office en dat ligt wat Pegg betreft aan de marketing. “Er werd niet echt geprofiteerd van de vijftigste verjaardag van de franchise,” zegt hij. “Nu is het tempo er ook uit.”

Tot slot zegt Pegg dat ook de dood van Anton Yelchin, die in de huid van Pavel Chekov kroop, er voor iets tussen. “Dat was een zware klap voor onze kleine familie en heeft mogelijk ons enthousiasme om nog een film te maken be├»nvloed,” zegt hij.

Bron: GamesRadar

Lees meer over: