Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.07.2017

Sigourney Weavers interesse veranderde Neill Blomkamps Alien-project drastisch

door Vertigo

Neill Blomkamp deed onlangs uit de doeken hoe zijn Alien-plannen evolueerden: “Ik wilde een rechtstreeks vervolg maken op Aliens en geen rekening houden met wat erna kwam.

Toch was het aanvankelijk niet zijn bedoeling om Ripley op te voeren: “Ik wilde een verhaal brengen in de dezelfde wereld, maar met een ander hoofdpersonage.”

Maa tijdens shoot van Chappie bleek dat Sigourney Weaver enthousiast was over Blomkamps ideeën en gaf ze aan dat ze al te graag nog eens in de huid van Ripley wilde kruipen.

Blomkamp was een jaar bezig met de voorbereiding van zijn film toen Ridley Scott als producer werd aangesteld. Ondanks Blomkamps pogingen om diplomatisch te blijven over de afvoering van zijn project, lijkt Scott er toch een grote hand in te hebben gehad: “Het is dan moeilijk praten over wat er is gebeurd met mijn Alien-film, zonder dat het lijkt alsof ik één van mijn idolen afbreek.”

Het lijkt er in ieder geval sterk op dat de versie van Blomkamp er nooit zal komen: “Wat er gebeurd is, is enorm spijtig voor mij. Het voelde nochtans echt aan als een goede derde aflevering.”

Bron: The Playlist