Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.09.2016

Shortlist nieuwe James Bond bekend

door Filip Tyskens

Daniel Craig heeft nog altijd niet toegezegd voor een vijfde 007-film, en dus is het al een tijdje speculeren naar de volgende Bond-acteur. Het Britse tabloid The Sun beweert nu een shortlist met de mogelijke kandidaten bemachtigd te hebben.

Daarop vinden we Idris Elba, Michael Fassbender, Luke Evans, Charlie Hunnam, Aidan Turner en Tom Hiddleston terug. En James Norton en Jamie Bell zouden tevens op gesprek mogen komen. Barbara Broccolli, dochter van overleden Bondproducer Albert R. Broccoli, zal de uiteindelijke beslissing nemen.

De meeste buzz hangt vooralsnog rond Idris Elba (PrometheusPacific Rim), die zelf zegt nog niet benaderd te zijn voor de rol. Een medewerker van productiebedrijf MGM wist wel al te vertellen dat “Idris’ talent en eerder werk veel vertrouwen wekt bij de executives.” “Hij is misschien wat ouder dan de andere kandidaten, maar hij ziet er nog altijd 30 uit.”

Leeftijd speelt een grote rol in de casting van een James Bond, aangezien het personage geloofwaardig oud genoeg moet zijn om een militair verleden te hebben, en jong genoeg om de uitputtende actie aan te kunnen.

Bron: Dark Horizons