Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.04.2021

Shoot nieuwe Aaron Sorkin in omstreden Hollywood-hotel last minute afgelast

door Vertigo

Een nachtelijke shoot voor Being the Ricardos, de nieuwe film van Aaron Sorkin (The Trial of the Chicago 7), in het Chateau Marmont werd last minute afgezegd.

Voor het beroemde Hollywood-hotel vond namelijk een betoging van de horecavakbond Unite Here plaats naar aanleiding van beschuldigingen tegen het management.

Het personeel zou tijdens de coronacrisis geen ziekteverzekering hebben gekregen en in het hotel zouden regelmatig racistische en grensoverschrijdende incidenten plaatsvinden.

“Scenarist-regisseur Aaron Sorkin, de cast en crew van Being the Ricardos zijn solidair met het personeel van Chateau Marmont,” zegt Todd Black, de producent van de film over showbizzkoppel Lucille Ball (Nicole Kidman) en Desi Arnez (Javier Bardem).

“Proficiat aan Aaron Sorkin om de idealen van vrije meningsuiting en sociale rechtvaardigheid die hij zo briljant weergaf in zijn Oscargenomineerde film The Trial of the Chicago 7 in de praktijk te brengen,” zegt Unite Here-medevoorzitter Kurt Petersen.

“Zo’n leiderschap hebben we in Hollywood nodig,” vervolgt hij. “We raadden de rest van de filmsector aan om Aaron Sorkins voorbeeld te volgen en het Chateau Mormont te boycotten.”

Eerder riepen ook al filmfiguren als Jane Fonda, Martin Sheen en Alfonso Cuarón tot een boycot van het Chateau Marmont op. Het hotel ontkent echter alle beschuldigingen.

Volgens een woordvoerder is het Chateau Mormont altijd een veilige omgeving voor artiesten geweest. “Unite Here heeft daar een einde aangemaakt door een productie die toestemming had om in het hotel te filmen te onderbreken,” klinkt het.

Bron: THR