Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.12.2020

Shia LaBeouf aangeklaagd voor misbruik door Honey Boy-tegenspeelster FKA Twigs

door Vertigo

Shia LaBeouf wordt door popster FKA Twigs, zijn ex-vriendin en Honey Boy-tegenspeelster, aangeklaagd voor fysiek, emotioneel en mentaal misbruik.

“Ik zou graag meer bewustzijn creëren over de tactieken die mannen gebruiken om controle over je uit te oefenen en ervoor te zorgen dat je niets meer kan ondernemen,” zegt Twigs, die LaBeouf leerde kennen op de set van Honey Boy.

De aanleiding van de rechtszaak is een incident uit 2019, toen ze samen met LaBeouf in de auto zat. Hij zou roekeloos hebben gereden, zijn gordel hebben losgemaakt en gedreigd hebben om de wagen te crashen, tenzij Twigs haar liefde voor hem verklaarde.

Ook LaBeoufs ex-vriendin Karolyn Pho is betrokken bij de rechtszaak. Zowel zij als Twigs beweren dat LaBeouf het niet leuk vond als ze naar mannelijke obers keken.

Twigs voegt eraan toe dat ze leerde om naar de grond te kijken als mannen haar aanspraken en dat LaBeouf regels opstelde voor het aantal keer ze hem per dag moest kussen en aanraken.

Verder zegt Twigs dat LaBeouf een geladen wapen bewaarde naast zijn bed. Twigs durfde naar eigen zeggen ’s nachts niet naar het toilet te gaan uit angst dat LaBeouf haar als een inbreker zou beschouwen en haar zou neerschieten.

Daarnaast zou LaBeouf haar verboden hebben kleren te dragen in bed en ervoor gezorgd hebben dat ze de slaap niet kon vatten. “Wat ik heb doorgemaakt met Shia was het ergste dat me ooit is overkomen,” zegt Twigs.

LaBeoeuf gaf in het verleden al toe dat hij kampt met een drankprobleem en posttraumatische stressstoornis. “Ik kan niet zeggen hoe mijn gedrag hen deed voelen en kan mijn alcoholisme en aggressie niet goedpraten, enkel rationaliseren,” reageert hij.

“Ik misbruik mezelf en iedereen in mijn omgeving al jaren,” vervolgt hij. “Ik schaam me en verontschuldig me tegenover de mensen die ik gewetst heb. Meer kan ik niet echt zeggen.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: