Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.04.2021

Sharon Stone dacht dat ze haar Basic Instinct-tegenspeler had vermoord tijdens opnames seksscène

door Vertigo

Sharon Stone blikt in haar memoires The Beauty of Living Twice terug op haar rol in Paul Verhoevens Basic Instinct en haalt onder meer de openingsscène aan.

Daarin steekt Stones personage Catherine Tramell met een ijspriem rockster Johnny Boz (Bill Cable) dood tijdens het vrijen. Volgens Stone bewoog Cable op een gegeven moment niet meer en dacht ze hem echt te hebben vermoord.

De scène kwam tot stand met behulp van een valse ijspriem, waarvan de pen bij impact in het handvat verdween, en een borstkasprothese waardoor vanonder het bed vals bloed werd gepompt.

“Bill was bewusteloos en ik begon te panikeren,” schrijft Stone. “Ik dacht dat de valse ijspriem zijn werk niet had gedaan en voelde me al zwakjes omdat de regisseur ervoor maar ‘Steek hem harder! Harder!’ en ‘Meer bloed! Meer bloed!’ bleef roepen.”

Uiteindelijk bleek dat Stone haar tegenspeler zo vaak in de borst had gestoken dat hij het bewustzijn was verloren. “Ik was in shock, naakt en zat onder het vals bloed,” schrijft de actrice en voegt eraan toe dat ze voor Basic Instinct tot het uiterste moest gaan.

“Ik had mijn donkere kantjes nog nooit zo goed leren kennen,” schrijft Stone. “Het was angstaanjagend. Ik slaapwandelde drie keer tijdens de opnames, waarvan ik tweemaal aangekleed in mijn auto in de garage wakker werd. Ik had vreselijke nachtmerries.”

Bron: IndieWire